26 Temmuz 2016 Salı

Çocuk tacizi vakaları

     İsmini duyunca haykırmak istediğimiz, konusu açılınca insanın içine bir hançer saplayan fakat yine de güzelim çocuklarımızı korumak için konuşmak, bir çözüme bağlamak zorunda olduğumuz tacizlerden bahsetmeye çalışacağım. Yapılan en büyük zulmü ben çocuklara yapılan zulüm olarak görmekteyim, çünkü henüz dünyayı anlamamış, yaşayacağı pek çok güzel şey olan bir çocuğun, henüz günahı dahi olmayan yavruların vebaline giriyorlar. O çocukları fiziksel ve psikolojik olarak mahvediyorlar ve o çocuklar toplum içinde kalmaya, bu yaraları sarmaya tek başına güç yetiremiyor. Bizlere düşen sessiz kalmak değil her platformda çocukları istismar edenlerin, en ağır şekilde cezalandırılmasını istemek olmalı. 
      Kuran hükmüne göre bir suç ona benzer bir yolla cezalandırılmalıdır, fakat onların yaptığı iğrençliği bir ceza olarak bile kabullenemiyorum, içim almıyor. Ama o çocukların ahı ne olacak yerde mi kalacak? Başka çocuklara da aynısı yapılsın diye hafif cezalar mı verilecek? Gerektiğinde canından dahi olabileceğini bilmeli tacizciler, hele ki öldürülen çocuklarımız da var. Bunlar için kısas cezasını uygulamak, toplum vicdanını rahatlatmak ve bütün çocukların güvenliğini sağlamak zorundayız. İdam cezası en çok, çocuk istismarcılarını, çocuk katillerini hedef almalı. Bir toplumun geleceğini, masumiyetini bu şekilde pis zihniyetlerin karartmasına izin verilmemelidir. Bizler zalimin zulmüne dur demediğimiz sürece biz de ortak olmaktayız bu zülme, o yüzden dur diyelim, cezaları artırılsın, idam cezası özellikle böyle masum yavrulara zulmedilmesi ve öldürülmesi halinde uygulansın. Kuran hükümlerine ve Allah'ın ayetlerine gereken saygıyı gösterelim. Göstermediğimiz de toplumun içinde bulunduğu vaziyeti görüyorsunuz. İnsanlar eşinin dostunun, yavrusunun başına birşey gelecek diye paranoyak olmak zorunda değil. Bu zalimlerin cezasını hakkıyla verebilmek ve bu zulmü yok etmek için Allah'tan yardım isteyip savaşmalıyız. Çevremizde yaşandığından şüpheleniyorsak araştırmalı ve emin olduğumuzda korkmadan şikayet edebilmeli, o çocuğun hayatını mahvedenlerin karşısında durmalıyız. Allah ''Zulmedenlere meyletmeyin. Yoksa size de ateş dokunur. Sizin Allah’tan başka dostunuz yoktur. Sonra size yardım da edilmez.'' buyuruyor Hud suresi, 113. ayette. Öyleyse zalimlerle mücadele etmemek onların zulmünü hoş görmek bir Müslüman'a yakışmaz. 
      Çok hassas konular olduğunun farkındayım, fakat göz yummaktansa karşısında durmak zorundayız, zulme uğrayanlara da maddi manevi bütün destekler verilmeli, o çocukların sağlıklı bir şekilde hayata devam etmesi sağlanmalıdır. Devletimizin bu konuda elinden geleni yaptığını ümit ediyorum, sivil oluşumlarda gerektiğinde destek verebilir bu yavrularımıza diye düşünüyorum. Zulme uğramış kimse hele de bir çocuksa yardımı hakeder,  o kendini savunamaz durumdadır, biz her mecrada onun haklarını, ona zulmedenlerin cezasını konuşmalıyız. Savaştan kaçmış zulme uğramış çocukların da sizin çocuklarınızdan bir farkı olmadığını görün Allah aşkına. Onların başına neler geldiğini bilemezsiniz, bilmeden yorum yapmayın zanna girmeyin, yaralı olan kalplere bir hançer de siz saplamayın. Kamplara geri dönsünler diyen insanlarla karşılaştım, sokaklarda yatan mülteciler için. Sonra kampta çocuklara taciz haberi okudum, görmedim duymadım ama o şüphe bile beni kahretmeye yetti, yüreğim burkuldu, mahvoldum, kim bilir savaşın ortasında neler yaşadılar ve neler gördüler? Lütfen bilmediğiniz nasıl muamele edildiğini görmediğiniz mülteciler hakkında yorum yapmayın, siz de zalime ortak olursunuz mazlumu da karşınıza alırsınız. Allah'ın azabından sakının. Bir Mümin zulmedenin karşısında zulme uğrayanın da yanında olmak zorundadır, inancımız bize bunu öğütlüyorsa dini sadece şekilcilikten ibaret görmeyelim. Vicdanımız ve aklımızla düşünüp hareket edelim. Allah'ım sen masumları, yavrularımızı koru, Allah'ın laneti zalimlerin üzerine olsun. İnsanların adaletinden kaçtığını sananlar, Allah'ın adaletinden ve ateş azabından kaçamazlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaşam ve Ölüm

Doğumu mucizevi bir olay kabul ediyoruz fakat ölüm neden hep kötü şeyler hatırlatır bizlere? Başka bir boyuta geçeceğimize inanan herkes iç...