21 Temmuz 2016 Perşembe

Allah'a giden yolda engel olmayın

     Bizler Müslüman bir ülkede doğduk, çoğumuz Kuran'ı anlayarak okumadık belki de en önemli sorunların kaynağında bu yatıyor, çünkü okumadığımız için kandırılmaya bize öğretilen şeyleri din olarak kabul etmeye açıktık. Sorgulamak günahtı, büyükler en doğrusunu bilirdi. Tek akıllı ve tek doğru olan biz miydik? Allah'a giden yol bir kişi için hayatı kendini olayları kavramaya görünenin ötesindeki gerçekleri aramaya başladığında başlar, peki bu yolda engelsiz yürümek mümkün müdür?
     Ateistlerin inanmaması beni üzüyor, dinimize küfretmedikleri sürece tek dileği birgün Allah'ın onlara hidayet vermesi. Fakat dine esas zararı veren dine hurafeleri karıştıran, Allah böyle emrediyor diyerek insanları İslam'dan soğutup uzaklaştıranlardır. Az önce Suriye'de teröristlerce başı kesilen bir çocuğun videousunu izledim, eğer çeviri yanlış değilse beni vurun diyordu. Kafasının kesilmesini istemiyordu belli ki korkuyordu. İçim sıkıldı, bunaldım hepimizin terör karşısında boğazı düğümleniyor, kim böyle zulüm görmek ister ki? Terörü yok etmek için mücadele etmeliyiz, ayrıca terörün Allah adıyla yapılmasını reddetmek zorundayız. Allah'ın dinine iftirada bulunanlar bilmelidir ki Allah intikamını alır, zalimin zulmüne seyirci kaldığını sanmayın, onun hesabı pek çabuktur. Bizim imtihanımız bu olaylar olurken Allah'ın yolundan saptırmaya çalışanları açıkça bilmek ve bildirmek. Allah zalimler haricinde kimseyle savaşın diye emretmez insanoğluna, para makam mevki ve güç için Allah'ın adını kullanmayın. İslamiyetin şiddetle yayılmasını emreden bir ayet de bulamazsınız, peygamberlerimiz (Allah'ın selamı üzerlerine olsun) dahi güzel öğüt vermek, insanları uyarmak, iyi davrananları müjdelemek için gönderilmiştir. İnsanları zorla şiddetle inandırmak için gönderilen bir peygamber yoktur. Hatta işkenceye, zulme hakarete maruz kalan, yurtlarından çıkarılanlar Allah'a iman edenlerdir. Hiç aklınız alıyor mu cihat adı altında teröristlik yapanları? Cihat Allah yolunda malıyla ve canıyla savaşmaktır. Yetimi yoksulu doyurmak, hakkı adaleti sağlamak için doğruyu korkmadan söylemektir. Nefsin emrettiklerine karşı gelmek, herkes karşı gelse de Allah'ın peygamberlerine, indirdiği kitaplara iman edip Kuran'a uygun yaşamaktır. 

      Bizler zulüm ve kısas haricinde adam öldürün diyen bir Kitap okumadık. Zulüm ölümden de beterdir ve kısas adaleti sağlamak içindir. Ben Müslüman'ım diyenler hükmedecekseniz Kuran'la hükmedin yoksa esas dini olmayan Allah'ın yoluna engel koyan sizler olursunuz. Bu oluşumların destekçileri de aynı şekilde İslam'a hizmet değil düşmanlık etmektedirler. Şeytana hizmet ederler, çünkü Allah yolundan saptırma vazifesi görürler. Allah'ın laneti zalimlerin üzerindedir. Batıla dalmış olanlar, bu kitaptandır bu Allah'ın emridir diye yalan söyleyenler de aynı şekilde Allah'la insanlar arasında bir engel görevi görmekten başka ne işe yararlar. Ben inananlardanım diyorsanız Kuran'ı okuyun, anlayın, başkasının din diye gösterdiği yollara sapıp kaybolmayın, Allah kendisine teslim olan kimseyi hidayete erdirecektir. Bundan sonra cahillere ve onların boş sözlerine itibar etmeyin, cahil dediğimiz kimse eğitim almamış hiçbir şey bilmeyen kişi değildir. Cahil kendi nefsini rehber edinmiş gerçeği göremeyecek kadar kör ve sağır olmuş kişidir kanımca. Bilmediklerimizi Kuran'dan öğrenelim, hurafelerden yüz çevirelim, kurtuluş budur. Allah hepimizi doğru bir yola iletsin, hayırlı günler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaşam ve Ölüm

Doğumu mucizevi bir olay kabul ediyoruz fakat ölüm neden hep kötü şeyler hatırlatır bizlere? Başka bir boyuta geçeceğimize inanan herkes iç...